Новини
02-05-2019
С радост ви съобщаваме, че дни преди Великден отворихме врати и в Пловдив! Ще ни намерите на ул. Константин Иречек №15 (градинката на Джумаята) всеки ...
25-05-2018
   Уважаеми клиенти,     Гебр. Хайнеман България ООД (по-долу „Дружество“ или „ние“), ЕИК 131022298, със седалище и адрес на управление в гр ...
Българска трапеза
сподели
Кебабче

Кебачето е един от най – любимите продукти от месо на българите. Няма ресторант или механа в България, в чието меню да не присъства. Сервира се както на празничната трапеза, така и в делнични дни, тъй като е лесно за приготвяне. Традиционно, кебапчетата в България се приготвят от смес от смляно свинско и говеждо месо и подправки (черен пипер, кимион, сол). Консумират се топли, най-вече с гарнитури от различни свежи салати и/или варени /пържени /картофи, бобена салата с лютеница и др.

Необходимите продукти за класическата рецепта са:

Кайма/от свинско месо/ -1 кг.

5 гр черен пипер

5 гр. кимион

100-150 гр. вода.

Сол на вкус

Начин на приготвяне :

Каймата се смесва добре с посочените продукти, като се оставя да престои в хладилника поне 24 часа. Премесва се отново и се оставя да престои още 5-6 часа, след което се оформят, като се полират с ръце, които се потапят в разтвор от равни части вода и оцет. Скарата трябва да е много добре почистена и загрята, като преди това е омазнена. При печенето се търкалят само в едната посока на три пъти.

Празници
На 6 май православната църква почита великомъченик свети Георги Победоносец, роден в провинция Кападокия, Мала Азия. Заради воинските си способности  ...
Обичаи и традиции
Българите имат много обреди и обичаи, част от които са уникални, които произлизат от съчетаването на езическите и християнските разбирания за света ...
Занаяти
Художествено плетиво етрадиционен български занаят, включващ плетиво на една и пет куки, дантела поанлас и брюкселска дантела. В тесен смисъл „плетен ...