Новини
29-05-2019
Имаме чудесно предложение за работа! За попълването на нашия екип в Пловдив търсим „Продавач-консултант“ на непълен работен ден с гъвкав работен графи ...
02-05-2019
С радост ви съобщаваме, че дни преди Великден отворихме врати и в Пловдив! Ще ни намерите на ул. Константин Иречек №15 (градинката на Джумаята) всеки ...
Българска трапеза
сподели
Тиквеник

Тиквеникът е традиционен български десерт, който задължително присъства на коледната трапеза. Начинът му на приготвяне  е много сходен с този на баницата. Приготвя се с кори /домашно точени или готови/, но плънката е от тиква, орехи, канела и захар.

Необходими продукти :

1 пакет кори

1 кг. тиква, настъргана

200гр. смлени,орехови ядки

1 пакетче канела

1 ч.чаша захар

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

В половината олио задушавате тиквата заедно с орехите и канелата. Върху всяка кора се поръсва препържено олио, слага се от плънката, поръсва се със захар и се навива на руло. Рулата се нареждат в намазана с олио тавичка. Пече се в умерена фурна и след като изстине, се поръсва пудра захар.

Празници
На 6 май православната църква почита великомъченик свети Георги Победоносец, роден в провинция Кападокия, Мала Азия. Заради воинските си способности  ...
Обичаи и традиции
Българите имат много обреди и обичаи, част от които са уникални, които произлизат от съчетаването на езическите и християнските разбирания за света ...
Занаяти
Художествено плетиво етрадиционен български занаят, включващ плетиво на една и пет куки, дантела поанлас и брюкселска дантела. В тесен смисъл „плетен ...